Селекционерът на Нидерландия Роналд Куман обвини бившия си клуб Барселона за

...
Селекционерът на Нидерландия Роналд Куман обвини бившия си клуб Барселона за
Коментари Харесай

Куман обвини Барса за контузията на Де Йонг

Селекционерът на Нидерландия Роналд Куман упрекна някогашния си клуб Барселона за травмата на Френки Де Йонг.

Един от най-важните футболисти на Нидерландия ще пропусне Европейското състезание поради проблеми с глезена. Де Йонг се бори с този проблем от месеци и изигра единствено три мача за Барселона, откогато се контузи на 3 март.

" За страдание няма да е подготвен след три седмици. Френки има история на тази травма и би трябвало да помислим за здравето му. Клубът реши да рискува и в този момент това е цената, която би трябвало да платим ", сподели Куман, който в предишното е бил и треньор, и футболист на Барселона.

Въпреки че не е изцяло възобновен, Де Йонг игра за Барселона против Атлетик Билбао при започване на март, само че беше сменен през първото полувреме. След това той не игра доникъде на април, когато се появи на четвъртфиналите против ПСЖ. Той възобнови травмата в " Ел Класико " на 21 април.
 Нидерландия победи Исландия с 4:0
Нидерландия се развихри с 4 гола против Исландия

Ето детайлности

Срещу Реал (Мадрид) той беше заменен през първото полувреме и от този миг не се е появявал на терена.

" Тъжен съм и отчаян, че няма да мога да играя на Европейското състезание. Работихме доста през последните няколко месеца, само че глезенът ми се нуждае от повече време. За мен е фантазия и най-голямата чест да съставлявам вашия народен тим на огромен шампионат, само че в този момент, като цялата нация, ще приветствам с цялото си сърце ", разгласи Де Йонг.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР